Известие

Collapse
No announcement yet.

Отказаха тоците

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Отказаха тоците

Първо започна да мига лампата на акумулатора. После спря оборотомера и километража и накрая и светлини, клаксун...всичко. Какво е това и има ли почва у нас
    Абе не ми е до шеги... Ако знаете от какво е и каде се прави - кажете
    Alfa Romeo 146 1.9 TD - Благодаря ти Алфаманяк за това което направи за нея!!!

Колега трябва да опишеш по-подробно проблема! Кажи кога и какво точно е станало.
    Alfa Romeo 75 24V

Comment

Най-вероятно не ти работи генератора или по някаква причина не подава напрежение към колата.
      Alfa Romeo Stelvio 2.0T
      Toyota RAV4.4 2.2 D-CAT

Comment

Ми тръгвам да пътувам сутринта. И забелязах че батерииката на акумулатора ми премигва слабо на таблото. После забелязах че чистачките много бавно вървят. Спрях фаровете да пестя ток. После изведнъж започна да спира /гасне/ таблото - оборотомер, километраж, все едно съм изгасил колата /мисля че само датчика за температурата работеше/ и после в софия вече и мигачите отказаха и клаксуна. Пристигнах си /слава богу / изгасих колата и сега вече не пали - все едно е паднал акумулатора

Comment

Ами щом най-напред ти е светнала светлинката с акумулатора, значи по няква причина алтернатора е спрял да зарежда.... и ако си продължил да караш така....в реда на нещата е всичко да изгасне...защото просто се е изхабила батерийката

2000 156 SPORTWAGON SELESPEED
          1998 145 1.6 T.SPARK

Comment

Имаш проблем със зареждането на акумулатора или със самия него. Как ти е ремъка на алтернатора?
            Alfa Romeo 75 24V

Comment

Първоначално публикувано от Venci
              Имаш проблем със зареждането на акумулатора или със самия него. Как ти е ремъка на алтернатора?
              или е заминала стабилизиращата плочка?
              Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ

Comment

Абе не знам каде е този ремък, но алфаманияк ми каза, че някакви четчици трябвало да се почистят /май са в алтернатора/ - защото акумулатора е ОК, палила е досега от първия път, значи одтава алтернатора или тези четчици, които май също са в алтернатора...

Comment

А сега мерил ли си си акумулатора ?
                  Alfa 147 Q2 1.9 JTDm 16v @150++ 2007 червената злобичка ;;; Zafira 1.9 JTD@120++ - белият кенеф
                  ex. Alfa 155 1.7 '93;;; ex. Alfa 147 1.9 JTDm 16v @140+ R.I.P. ;;; ex. Lancia Lybra 2.4 JTD@140HP+ 2001

Comment

Първоначално публикувано от pr_00f
                    А сега мерил ли си си акумулатора ?
                    е кво да го мери като е паднал

Comment

не съм...знам че е изтощен, въобще не върти - ще го зарждам ама защо падна ми е въпроса - какво стана...

Comment

Първоначално публикувано от Patsimir
                        Абе не знам каде е този ремък, но алфаманияк ми каза, че някакви четчици трябвало да се почистят /май са в алтернатора/ - защото акумулатора е ОК, палила е досега от първия път, значи одтава алтернатора или тези четчици, които май също са в алтернатора...
                        Колега, моля те не дей да пишеш такива работи. Виж сега. Акумулатора ти служи за да даде електро енергия на стартера, който ти завърта първоначално двигателя, за да запалиш. В момента в който запалиш заработва алтернатора. Той се задвижва от коляновия вал чрез ремък. Алтернатора произвежда тока необходим, за да ти работи двигателя, за фаровете и всички останали консуматори ВКЛЮЧИТЕЛНО и зарежда акумулатора. Четките са графитни. Намират се вътре в алтернатора и служат, за да подават захранване към ротора. Ако настъпи някакъв проблем с алтернатора, не зависимо дали ти се разхлаби/скъса ремъка, четките се износят и вече не опират в колектора на ротора или изправителната плочка спре да функционира. В този момент алтернатора спира да произвежда електроенергия и всички останали консуматори започват да черпят ток от акумулатора. Докато не се изтощи акумулатора. А докато се изтощи акумулатора настъпват събития като тези, които ти описваш. Започват да не работят уредите по таблото. Намалява светлината на фаровете и т.н. Докато не решиш да спреш и след това да се опиташ да използваш стартера, за да запалиш. В този момент се оказва, че в акумулатора няма достатъчно електроенергия, за да се задвижи стартера.
                        Alfa Romeo 75 24V

Comment

Първоначално публикувано от Venci
                          Колега, моля те не дей да пишеш такива работи. Виж сега. Акумулатора ти служи за да даде електро енергия на стартера, който ти завърта първоначално двигателя, за да запалиш. В момента в който запалиш заработва алтернатора. Той се задвижва от коляновия вал чрез ремък. Алтернатора произвежда тока необходим, за да ти работи двигателя, за фаровете и всички останали консуматори ВКЛЮЧИТЕЛНО и зарежда акумулатора. Четките са графитни. Намират се вътре в алтернатора и служат, за да подават захранване към ротора. Ако настъпи някакъв проблем с алтернатора, не зависимо дали ти се разхлаби/скъса ремъка, четките се износят и вече не опират в колектора на ротора или изправителната плочка спре да функционира. В този момент алтернатора спира да произвежда електроенергия и всички останали консуматори започват да черпят ток от акумулатора. Докато не се изтощи акумулатора. А докато се изтощи акумулатора настъпват събития като тези, които ти описваш. Започват да не работят уредите по таблото. Намалява светлината на фаровете и т.н. Докато не решиш да спреш и след това да се опиташ да използваш стартера, за да запалиш. В този момент се оказва, че в акумулатора няма достатъчно електроенергия, за да се задвижи стартера.
                          Благодаря ти колега за подробното обяснение
                          значи сега съм почти сигурен, че е от тези четчици. Кажете някой майстор...

Comment

Кажете някой майстор...
                            св наум от хемус посока семинарията преди светофара в дясно

Comment

Първоначално публикувано от търтей
                              Кажете някой майстор...
                              св наум от хемус посока семинарията преди светофара в дясно
                              А името на сервиза, телефон, знаеш ли нешо повече, че аз лесно ще ида до там, ще завия преди светофара в дясно и кво...

Comment

Working...
                              X